top of page

Instructievideo 
Dodici Christmas Experience 2021

Bereidingsadvies Kerstdiner

Om te beginnen verwarmt u de oven voor op 170 graden en zet u een pan met water op het vuur welke u verwarmt tot tegen het kookpunt.

Vervolgens haalt u de hertenfilet alvast uit de koelkast, maar laat deze nog in de verpakking.

 

VOORGERECHT

Marbre van runderhaas, eendenlever en chocolade met confit van cevenne ui, crostini met truffel en stroop van rode Port

1. Laat de marbre iets op temperatuur komen door hem een half uur voor serveren uit de koelkast te halen

2. Leg de marbre op een bord

3. Schenk wat portstroop om de marbre heen

4. Plaats de crostini rechtop naast de marbre

5. Doe een mooie quenelle van de confit dwars in de ring

6. Garneer de quenelle met een takje frisee sla

 

TUSSENGERECHT

Kreeftensoep met tartaar van gamba en knolselderij

1. Doe de soepborden of kommen even in de oven zodat ze niet meer koud zijn

2. Verwarm de soep al roerend tot het kookpunt

3. Verdeel de tartaar over de borden/kommen. Dit kan bijvoorbeeld door een quenelle te maken met 2 lepels of door de tartaar in een ring te doen en iets aan te stampen

4. Verdeel de soep over de kommen

 

HOOFDGERECHT

Hertenrug filet met zuurkool, aardappel mousseline, Port jus en stoofpeer

1. Haal de hertenfilet uit de verpakking en dep droog met een keukenpapiertje

2. Doe de zakjes met zuurkool, aardappel mousseline en portjus in de pan warm water. Verwarm zo ongeveer 15 minuten

3. Bak de hertenfilet aan in een pan met boter en doe 6 minuten in de oven

4. Haal de hertenfilet uit de oven en laat 10 minuten afgedekt rusten

5. De oven kan nu uit

6. Doe de borden in de oven zodat ze niet meer koud zijn

7. Haal de zakjes zuurkool en aardappel uit de pan water en doe de inhoud in aparte kommetjes

8. Verdeel de aardappel en zuurkool over de warme borden

9. Verdeel de hert over de borden

10. Doe op ieder bord een stoofpeertje

11. Schenk de jus over het vlees, of serveer apart in een sauskom

 

NAGERECHT

Pavlova met zachtgegaarde ananas, cremeux van mango en coulis van mango en passievrucht

1. Verdeel de ananas over de borden

2. Leg een bolletje mango cremeux op de ananas

3. Schenk een beetje coulis om de ananas heen

4. Dek de cremeux af met de pavlova

 

Dodici wenst u een heel gezellig, smakelijk Kerstdiner!

bottom of page